fredag 23 januari 2009

Coq au vin på sunkhörnans vis


Många har efterfrågat fler matinlägg och en av redaktörens specialiteter är faktiskt att förenkla matrecept. Den franska rätten Coq au vin innehåller en mängd olika ingridienser och skall tillagas under lång tid. Grunden är alltså vin och hönsfågel men det går ju att ordna ganska enkelt på annat sätt. En grillad kyckling från Hemköp (34 kr) kombineras med en bytta rödvin från systemet. Här har jag av sparsamhetsskäl valt Castillo de Gredos(nr:12797) ett tunt surt sportvin utan andra kvaliteter än det låga priset(49 kr/l). Det är således bara att hugga in på kycklingen och korka upp vinet. Själva blandningen av sker alltså i magen. Pappförpackningar kan vara besvärliga att dricka ur, så diska gärna ett glas och det blir extra trevligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

enkelt som en plätt

Anonym sa...

49:-/ liter är faktiskt ganska mycket för den där smörjan. Jag vill minnas att i sitt hemland, där man förstår att uppskatta ett GOTT von, kostar en liter Castillo de Credos 8 kronor.