söndag 18 januari 2009

Billigt vintermode


Vinterns plötsliga intåg ställer den urbane mannen inför nya prövningar. Nu måste man väga in många olika variabler när det gäller klädseln. Förutom att utrycka bärarens personlighet måste persedlarna skydda mot klimatet utan att inkräkta på rörligheten och samtidigt förhindra överhettning vid ansträngning. Redaktören är en varm anhängare av uttrycket "man tager vad man haver" och rotar därför i de innersta gömmorna i både vind och källare för att hitta den ultimata vinterdressen.

En stilig stickad mössa med syntetfoder värmar även kinderna och förhindrar bihåleinflammation. Den vackra prasseljackan från 90-talet håller de isande vindarna ute, en tröja av obekant material och tillverkning(fådd) och den sedvanliga flanellskjortan värmer inifrån. De röda skidvantarna har varit min mors och härstammar från 70-talet. Förutom att de är mycket värmande är de synnerligen effektiva vid semaforering och därmed väl lämpade som riktningsvisare vid svängar och körfältsbyte under färden. Ett par manchesterbyxor(Myrorna) och ett par pensionerade joggingskor avslutar klädseln.

Lägg märket till att ena byxbenet är nedstoppat i strumpan vilket är det internationella kännetecknet för cyklister. Alla delar är ärvda, från förra seklet eller eventuellt köpta begagnade vilket nedbringar priset till ett minimum. Därmed kan man även njuta av den inre tillfredsällelse som infinner sig när man motverkat växthuseffekten och bidragit till en långsiktigt hållbar utveckling.

Denna klädsel är självfallet svår att kopiera i detalj, men inspirerade läsare kan säkert kombinera ihop sin egen, estetiskt tilltalande variant, på samma tema. In och leta i garderober och vindsförråd.


Redaktören har som tidigare sagts en restriktiv inställning till utgifter och föredrar därför cykeln som färdmedel vilket väder det än vara månde. Snö och minusgrader kan självfallet inte hindra den målmedvetne lönearbetaren från att ta sig till jobbet på sedvanligt sätt. En viktig attiralj är därför sadelskyddet av fårskinn som ger en god värmande effekt. Förhindrar fastfrysning och nedsatta kroppsfunktioner på mer än ett sätt.

1 kommentar:

Anonym sa...

hvorfor ikke:)