Mode, stil och design. Alternativt livsstilsmagasin för ointresserade. Tips och idéer för slöfockar i alla åldrar. Heminredning och matlagning utan ansträngning samt mängder av dåliga råd under parollen fort och fel.
fredag 23 januari 2009
Coq au vin på sunkhörnans vis
Många har efterfrågat fler matinlägg och en av redaktörens specialiteter är faktiskt att förenkla matrecept. Den franska rätten Coq au vin innehåller en mängd olika ingridienser och skall tillagas under lång tid. Grunden är alltså vin och hönsfågel men det går ju att ordna ganska enkelt på annat sätt. En grillad kyckling från Hemköp (34 kr) kombineras med en bytta rödvin från systemet. Här har jag av sparsamhetsskäl valt Castillo de Gredos(nr:12797) ett tunt surt sportvin utan andra kvaliteter än det låga priset(49 kr/l). Det är således bara att hugga in på kycklingen och korka upp vinet. Själva blandningen av sker alltså i magen. Pappförpackningar kan vara besvärliga att dricka ur, så diska gärna ett glas och det blir extra trevligt.
Etiketter:
coq au vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
enkelt som en plätt
49:-/ liter är faktiskt ganska mycket för den där smörjan. Jag vill minnas att i sitt hemland, där man förstår att uppskatta ett GOTT von, kostar en liter Castillo de Credos 8 kronor.
Skicka en kommentar