tisdag 13 januari 2009

Luftens riddare


En trogen läsare har efterlyst en stickbilaga på Sunkhörna och skickar med en vacker bild av vad man kan åstadkomma med ett par stickor och lite grått garn. Det är flyginspirerad dress som är både värmande och estetiskt tilltalande. Manlig i sitt uttryck men även möjlig att bära för den moderna äventyrerskan. Tidningen under armen ger oss bilden av bekymmerslös fritid. Men vad håller karln i händerna? Det som först såg ut som ett bananskal torde snarare vara ett par hängslen, strumpeband eller ett bråckband av förkrigsmodell. Vilken benbeklädnad som tillhör denna dress blir därför något av en gåta. Har han ens något under?

Något mönster medföljer inte men inbitna stickare kan nog med vägledning av bilden lista ut hur man skall gå till väga för att konstruera dräkten. Denna typ av klädesplagg syns dock ytterst ytterst sällan i kvarterets återvinningsrum och eftersom redaktören dessutom underlät att förkovra sig stickningen ädla konst under syslöjden(han virkade dock en slips som emellertid blev alltför tjock och styv för att kunna knytas) ligger möjligheterna att se ut som en luftens riddare utom räckhåll för honom.

3 kommentarer:

Hilda sa...

Jag kan sticka den åt dig Andres, inga problem! Hojta bara till så kommer jag med stickor och garn i högsta hugg!

vodkabeat sa...

Wow!!!! Tack för erbjudandet. Men, jag är så inbiten flanellskjortebärare att det blir svårt att ändra på. Men du klär säkert själv i en flyginspirerad dress, som den moderna luftburna äventyrerskan!

Anonym sa...

Herregud! Här sjönk du in min aktning! Det duger alltså att ironisera och raljera, men när det kommer till att stå upp för vad du påstår så törs du inte!

Jag tror att flygarutsyrseln hade passat dig utmärkt på cykeln på väg till jobbet. Manligt, var ordet.

Jag minns ännu min kattröja med saknad! (Alltså mitt gråa original, inte den där blåa bastarden som Björn tjatade sig till. Han förstod förmodligen inte att den var en en katt...)