lördag 19 december 2009

Julstökigt i Sunkhörnan

Så är julen här igen. Dags att ta itu med julstämningen. Julstjärnan sitter fortfarande fast förankrad i gardinstången så som den gjort sen 2004. Dessvärre slutade den lysa i februari, men har ändå fungerat som fönsterdekoration och bidragit till trevnaden i hemmet samt spridit, en visserligen reducerad, men ändå förnimbar gemytlighet, till de förbipasserande.

Nu var det dags att förhöja den stämningskapande effekten. En stol drogs fram och jag klättrade dödsföraktande upp och skruvade ur den gamla lampan. Läste wattantal och mätte sockeln. Därefter företogs en rask promenad till ICA för införskaffandet av en ny glödlampa.

Men nu hade förändringar inträffat på glödlampsfronten. Samma typ av lampa var omöjlig att uppbringa. En så kallad ”lågenergilampa” med annat wattantal och utseende och betydligt högre pris var det enda som stod till buds. Jag blev slutligen tvungen att under protest köpa denna nymodighet och begav mig hemåt. Tankarna malde i huvudet. Skulle den moderna lampan passa min gamla julstjärna? Stolen drogs fram igen och den våghalsiga klättringen upprepades, lampan skruvades under stigande spänning i. Och si, det varde ljus.

Därmed var julförberedelserna klara. Eftersom det redan är tillräckligt stökigt i lägenheten kan jag med gott samvete hoppa över julstöket även i år. På grund av den rådande ekonomiska krisen blir det ett begränsat julfirande, men med hjälp av några goda idéer kan man komma långt. Fortsättning följer.

2 kommentarer:

Joakim sa...

Blir det ett lika fint julbord i år?

vodkabeat sa...

Den ekonomiska krisen slår sina tunga kroppsslag även mot Sunkhörnan...men kanske något mer internationellt?