torsdag 24 december 2009

Solens Mat- Medelshavsinspirerat julbord

Denna julafton satsar Sunkhörnan på ett internationellt julbord med medelhavskänsla i all enkelhet. Den största fördelen är att allt omständigt matlagande försvinner och man istället gynnar de lokala näringsidkare som med mycket möda och stort besvär arbetar på julaftonen. En härlig italiensk pizza som klippts i småbitar för att kunna ätas med händerna(diskbesparande) med inbyggd julskinka.

Julsnapsen har olyckligtvis tagit slut och istället blir bordsdrycken en liter spanskt rött vin, det gamla välbekanta Castillo de Credos som enligt etiketten har en "balanserad boquet" som ger en "behagligt mjukt smak med inslag av röda bär". Alla som smakat vinet vet att detta är skär lögn men det ger trots allt en hyfsad yrsel för cirka femtiolappen, vilket inte är så illa. Den röda förpackningen förstärker julkänslan och kompleterar på ett konstfullt sätt tomtemuggen i vilken drycken skall förtäras.

1 kommentar:

magister nyman sa...

Det låter som en utsökt julmåltid (även om jag skulle saknat den estniska blodkorven (verivorst)). Jag uppskattar ditt gynnande av de närproducerade delikatesserna vilket givetvis är i enlighet med tidernas miljötänkande. Det spanska vinet är å andra sidan inte så närproducerat, men har säkerligen andra kvaliteter som inte Bohusläns klippor kan frambringa.
Tillåt mig tillönska ett gott nytt år (ser fram emot skildringen av en passande nyårssupé)