onsdag 1 april 2009

Dofthockey?


Sunkhörnan har en tveksam inställning till idrott, framför allt tevesänd sådan. Den tycks fördumma även till synes intelligenta människor. Klok blir man däremot att idrotta själv. I varje fall om man väljer rätt disciplin.

En trevlig inomhussport är bordshockey som kan utövas i små utrymmen som exempelvis en husvagn. En överraskning, som är frapperande i ett mindre utrymme, är den doft som en svettig hockeymålvakt ger ifrån sig. Den fick lister att släppa från väggarna, puckon att surna och rökdetektorn att signalera eldsvåda. Fascinerande. Men om man vill leva sig in i spelet är naturligtvis rätt kostymering ett måste. Varför denna bild överhuvudtaget togs är mig övermäktigt att förklara, men med tanke på de logistiska mödor som ett flertal personer utsattes för, i samband med knäppandet måste den beredas plats i den digitala världsrymden.

Visserligen är hockeyspel av äldre modell med sarger av trä och spelare i pressad plåt att föredra, men sådana är svåra att uppbåda nu för tiden. Likaså är husvagnen av alldeles för modern modell. Men vad gör man?

Inga kommentarer: