fredag 19 oktober 2012

Outdoor fashion Autumn 2012Till redaktionen har inkommit ett intressant snapshot där man ser hur utomhustrenden förtjänstfullt kan kombineras med smakfullt elegans. På omgivningarna kan vi ana oss till att det inte är frågan om något storstadsfenomen utan snarare en rustikt lantligt stilinriktning, där varje del påverkar helheten. Lägg märke till campingbordet och stolarna i vintagenött 60-tals design. Korgarna med svamp antyder modern hälsoinriktad fritid medan ölburkarna och vinglasen pekar mer mot gammaldags avkoppling.
                          

Trendsetter i skogen

Den praktiska jackan i svenska arméns design m/59 (Ebbes Hörna Stadsmissionen, 25 kronor) är grunden i kostymeringen. Ett robust plagg avsett att fungera även under kärnvapenkrig. Många fickor med plats för handböcker, knivar och pluntor. Vi se antydan till fleece tröja under halsduken vilket pekar på att kallt väder inte hindrar ett modemedvetet överlevnadsproffs

Eftersom älgflugorna gärna förväxlar människor med ett visst partåigt hovdjur och därför med liv och lust ägnar sig åt att bita sig fast i hårbottnen och suga blod, är en hatt ( Ebbes Hörna Stadsmissionen 50 kr)  en nödvändig utrustningsattiralj, likväl som den skänker ett visst majestät över uppenbarelsen. Lägg även märke till hur byxbenen är instoppade i strumporna. Det ger en gracefull profil men har även den funktionen att det förhindrar fästingar att därstädes intränga. Två exempel på hur ändamålsenlighet och stil går hand i hand.

Denne dandy har även accessoar i form av ett durspel (Hohner Erica 80-tal - kännetecknas av en sträv ton och tydligt knappklatter - Auktionsverket 1250 kronor). Handklaver har sedan det uppfanns på 1800-talet varit ett väl beprövat sätt att locka till sig kvinnor (eller tvärtom) samtidigt som det sägs skrämma bort oknytt av allehanda slag.

Här är alltså en man som i sin person kombinerar Indiana Jones, Pettson och Calle Jularbo. Min blygsamhet förbjuder mig att nämna vem modellen är, men som alla ser är det en man med full koll på nutida modetrender. Den något indolenta blicken antyder djup koncentration eller att det eventuellt inte är första vinglaset.

Inga kommentarer: