måndag 15 november 2010

Italiensk matlagning

Italiensk matlagning är ofta mycket enklare än vad vissa förståsigpåare försöker pådyvla oss i diverse media.

Så här i höstmörkret kan det vara dags att erinra oss sommarens smaker. Lönen är på upphällning och dessutom behöver man då och då rensa i skafferiet. Ett överblivet fynd från husvagnssemestern i somras - upphittat bakom makaronerna -bildar utgångspunkt för en snabblagad italiensk måltid. En burk Ravioli Bolognaise av märket Euroshopper, som så vitt jag kommer ihåg kostade rimliga 7.95. Öppnas med konservöppnare och värmes med fördel.


Krydda med vad som finns i skåpet. Själv använder jag mig ofta av min Louisiana Hot sauce som ger en obestämd stark smak och döljer det mesta av konservaromen. Måltidsdryck denna gång är kranvatten då godare drycker eller kontanter för att införskaffa sådana saknas. Delvis för att öka festligheten och delvis för att alla glas är smutsiga serveras vattnet i en handmålad påskmugg.

För att spara disk äter jag dessutom med sked direkt ur grytan. Detta urskuldas med att det lägger en lätt konstnärlig touch över näringstillförseln. Bordsskivan skyddas dock prudentligt från den varma grytan av Göteborgspostens tevebilaga.

Eftersom middagen intas utan sällskap gräver jag fram en vintage-serietidning som förströelse. En Blixt Gordon från 1969 med högt underhållningsvärde sätter guldkant även på en frugal måltid.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha ...så bra !

dennis sa...

Euro-shopper + louisiana hot + Sahlin spark i röva = Mums, man känner sig nästan som Jack London....

Anonym sa...

MYCKET BRA!!!

mia sa...

SUVERÄNT!

Anonym sa...

BRA!!!
VÄNTAR BARA PÅ NÄSTA INSLAG

Skabb från baracken sa...

Tips inför framtiden: skippa kastrullen och placera istället konservburken direkt på plattan -
så sparar du både tid och diskkraft.

Anonym sa...

Sunk i all ära men noterar att redaktören håller sig med en kastrull av fabrikatet Nilsjohan. Fint som snus!

vodkabeat sa...

Ja, jösses. Det visste jag inte, jag var tvungen att se efter. Men den är ett arvegods från 60-talet med avbrutet handtag vilket väl ursäktar något.