torsdag 7 oktober 2010

Skodd för fritid och idrott

Från läsekretsen har inkommit ett somrigt snappshot som exemplifierar hur den tidlöse mannen ignorerar alla tillfälliga trender och anlägger ett världsvant förakt för modevärldens alla nycker.

Genom färgvalet och materialanvändningen kan jag se att det här är en av förgrundsgestalerna inom gatumode de senaste decennierna. En man som varit stilbildande genom sin banbrytande och oortodoxa fritidsklädsel. Ja, kanske en av de viktigaste inspirationskällorna i västra Göteborg och en i det närmaste ouppnålig förebild för sunkhörnans redaktör.

Här ser vi ett exempel på en av hans nyskapande kombinationer. En bekväm inomhustoffel går självfallet lika bra att använda utomhus och den klassiska tubsockan (med två streck) ger en spännande 80-tals retro-feeling. Till detta en tjusig byxa i bleklila med detaljer i vitt, och vad som troligvis är en bländvit utanpåskjorta. Tillsammans antyder de en avslappnad inställning till livet bortanför dagens informationshets. En cigarettfimp vid foten förstärker bilden av personligt motstånd mot de i samhället rådande normerna.

Ensemblen tycks beundras av mannen i stilrena trekvartsbyxor med sportigt nedhasade strumpor i sina elegant personliga idrottsskor. På det hela taget en fängslande modebild från Sverige 2010. Vi kan gissa att barfotabarnet vid sidan om har fått förebilder för livet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha...en stilikon så god som någon för en stresseliminerande livsstil! Den välplacerade fimpen kompletterar på ett bra sätt genom att antyda en rebellisk hetta bakom avslappnade tubsockar och den för övrigt ledigt/luftiga helheten

Kraxpelax sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

tusen tack
äntligen fick jag skratta
sunkhörnan=genial
fortsätt
suveränt

Kraxpelax sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hallå redaktör´n, var har du blivit av? Jag väntar otåligt på nästa inlägg, men det kanske är semester?
Din blog är min stilikon nr:o 1!!
Hjärtligt tack!