söndag 7 mars 2010

Inredningsextra

Då och då rycks redaktören - mot bättre vetande - med av tidsandan. Det nuvarande tycks inte vara gott nog och modeordet ”förändring” smyger sig långsamt in och förgiftar sinnet.

Eftersom invånarantalet i bostaden minskat med en tredjedel uppenbarades sig nya ytor och nya möjligheter. Redaktören trodde sig genom en omlokalisering av möbler och pinaler kunna åstadkomma en förbättring av situationen.

Jag bestämde mig hux-flux för att lämna trevliga hörn av lägenhet där jag sovit det senaste decenniet. Någon säng har jag inte hunnit skaffat, utan har på 70-tals maner istället haft madrass på golvet. Lite bohem-chict sådär.

Visserligen har vissa personer påpekat att det bara är vattenskålen och tuggbenet som fattas, men innerst inne var de säkert avundsjuka på den enkla(och billiga)lösningen. Nåväl, i vilket fall som helst fanns nu en ledig säng i ett obebott rum. Dock fordrades grundlig övervägning och planering innan själva flytten kunde genomföras. Domino-effekten, ni vet. Resultatet blev, som ni ser nedan, i alla fall ganska lyckat.

Dock infann sig nästan omedelbart problem. Efter att ha vant sig med att sova på en tunn madrass på ett tämligen hårt golv protesterade kroppen å det bestämdaste mot att tvingas ligga i en mjuk säng. Ryggvärk och sömnsvårigheter gjorde att jag var tvungen att lägga ut madrassen även i det nya rummet. Allt arbete förgäves således.

Vad kan man då lära sig av denna historien? Jo, förändring leder vanligtvis till försämring. Åtminstone när det gäller heminredning. Rusa inte åstad utan tänk istället. Genom saktmodig kontemplation kan man istället vänja sig vid sakernas tillstånd och t.o.m. lära sig gilla läget.

Okey, en estetiskt tilltalande effekt förstärktes faktiskt genom ommöbleringen. De tidigare omtalade sladdarrangemangen utökades och fick en mer dominerande placering. Inget ont som inte för något gott med sig således.

2 kommentarer:

magister nyman sa...

Jag slås av det geniala i klädförvaringslösningen. Själv tillbringar jag säkert varje år ett flertal timmar med att hänga in kläder i garderober och klädkammare, för att sedan försöka erinra mig var jag hängde just det plagg som dagens väderleksläge och psykiska tillstånd efterfrågar. Därefter följer en stunds fysiskt letande. Tänk så enkelt att bara kasta en blick över stolar och andra möbler och snabbt finna det kära plagg som önskas!

BG sa...

En fantastisk inredning! Här är det jävlar i min själ ordning och reda!

Poängen är: Man skall inte ha mer heminredning och kläder än att man kan ha stökigt (eller varför inte kalla det "ready-to-go!") hemma.
Har man för mkt skit så blir man faktiskt tvungen att städa och organisera.

Vilket bara tar tid från väsentligheterna i livet: Sprit, musik och sex.....!