söndag 30 augusti 2009

Extravagant campingmat


Matlagningen under Norrlandsturen följde Sunkhörnans beprövade recept med vissa små förbättringar. Här ovan ser vi den klassiska middagen, pilsnerkorv och nudlar, tillagade vid kanten av väg 205. Hungern var påtaglig och avgaskryddningen utökade bara smakupplevelsen. En ständigt återkommande favorit bland campingrätterna.

Den traditionella Norrlandspölsan fick ett inslag av cross-kitchen när den blandades med bulgur och förtärdes med chilisås. Trendigt på ett lite hemvävt sätt. Rätten sköljdes ned med ett lyxigt brännvin -Östgöta Sädes- som har en robust spritsmak och ger en trivsam yrsel.


På kvällarna bereddes vanligen ett enklare mål. Här är det återigen bullens pilsnerkorv som utgör grunden. Korvarna stoppas två i taget, tillsammans med lite lök in i ett bröd och vips, vi har en sportig "bullenburgare". Senap och chilisås ingår som tillbehör. Den äventyrliga imagen understöds av rödvinet som serverades i kaffekoppar(den uppmärksamme ser hur kafferanden-efter snabbdiskningen-ännu syns i koppen). Rödvinet förstärktes med återstoden av brännvinet. Denna gång hittade vi även snapsglasen.

Vi kan på bilden även se hur nöjeslivet tog sig uttryck i husvagnen. En årgång gamla "Kvällsstunden" innebar att vi aldrig saknade lektyr(denna anakronistiska tidning kommer att få ett helt eget inlägg snarast möjligt). En prisbillig ukulele(150kr) gjorde att sköna toner alltid låg nära till hands och vet ju alla hur alkoholen kan locka fram känsliga tonsättningar till omgivningens förnöjelse.

Inga kommentarer: