måndag 10 november 2008

Med sommaren i backspegeln


I denna mörka årstid känns det berättigat att se tillbaka på sommarens eskapader. Med viss distans kan man se trender i livsföring och uppträdande tydligare. Fortfarande är husvagnen den optimala sommarbostaden(husbilen kommer aldrig att nå upp till den strålglans husvagnen har. Dessa vita tvättmaskinsliknande farkoster ger snarast en vision av tysk medelklass med hög ansiktsfärg på jakt efter älgskyltar).

Nej, rörlig, fri och obunden förflyttar sig den moderne camparen längs vägarna i jakt på en naturskön, gratis sovplats i nära anslutning till vatten. Husvagnen bör därför vara enkel och lättflyttad. En självklar kvällssysselsättning är fiske - utan fiskekort för att förhöja spänningen och därmed livskvalitén- vilket också kan inbringa ett näringsrikt tillskott till kvällsvarden. Det är dessutom en typisk detalj i den moderne äventyraren liv; man bryter mot regler och spara pengar samtidigt.

Om det är varmt ute är det skönt att vegetera i solen under dagarna för att för att bege sig on the road framåt kvällen. Fotot nedan är från ett ett sådant tillfälle. Lägg märke till att den stilmedvetne herren till höger(foppatofflor och ölburk) för att spara tvätt har vänt på sina kalsonger. Det ger en världsvan touch, lite Indiana Jones feeling samtidigt som det är både ekologiskt, organiskt och klimatsmart.

Inga kommentarer: