fredag 3 oktober 2008

Muntra girlanger


Sladdar är ett lika vanligt som kärkommet inslag i vardagslivet. Dessa brokiga girlanger som glatt och spänstigt slingar sig längs golv och väggar skänker rörelse och spänning åt annars stela och trista rum. De skärper koncentrationen vid förflyttningar i bostaden, ökar iakttagelseförmågan samt bidrar till ett aktivt fotarbete. För de mer klassiskt sinnade är de grå, svarta och vita sladdarna ännu dominerande men även de kulörta har goda egenskaper. Förutom att de piggar upp synfältet så syns de tydligare vilket kan underlätta för närsynta eller berusade personer. Personligen föredrar jag de klassiska färgerna men med inslag av en enstaka färgad sladd här och där. Ovan och nedan ser vi exempel hur man med en säker blick och stilkänsla kan arrangera ett elegant sladdområde så intressanta möten uppstår.

2 kommentarer:

A sa...

Jag är mycket imponerad över din stilkänsla! Noterar med häpnad hur du använder dig av formkiasmernas inneboende spänningsskapande. Man kan aldrig ha för många sladdar- tipsa gärna läsarna om dina egna erfarenheter i sladdars alternativa användningsområden såsom dammsugarsladdens funktion som gardinstång, Djurgårdsgatan 1977./Ann

vodkabeat sa...

Visst sladdar är en fröjd för ögat man inte tröttnar på. Dammsugarsladden som gardisstång hade jag helt glömt bort. Tack för påminnelsen. Det är kanske dags för en revivel av 70-talet. Idén om att använda gamla kylskåp för skoförvaring var heller inte så dum. Kanske något att ta upp i dessa tider av recycling.