fredag 18 juni 2010

Efter bröllopetSunkhörnan är väl kanske inte den mest rojalistiska inrättningen men vem är väl jag att förmena de (inte längre så) unga tu ett lyckligt äktenskap. Själva bröllopet avhandlas ju flitigt i pressen och lördagen lär ju vara uppfylld av ett digert program. Men hur blir det dagen efter? Här känner Sunkhörnans redaktör sitt ansvar och tänkte därför komma med några råd och tips.

Vi kan väl ana oss till att det såta paret inte är direkt nyponfräscha när de vaknar upp på morgonen(förmiddagen)efter bröllopet. Förutom ett hektiskt program, volymiös middag med tillhörande dryckjom och rikligt dansande, brukar själva natten innehålla perioder av flitigt könsumgänge vilket kan vara nog så ansträngande. Något tilltufsade och skinnflådda på ett nästan gement vis behöver kronprinsessan och hennes gemål således något stärkande. Först rekommenderas intag av en halvliter vatten direkt ur kranen för att få kroppsvätskorna i balans. Eftersom Daniel har idrottsbakgrund förstår han säkert att här sannerligen behövs protein. Sunkhörna föreslår då en lättlagad frukost, som man kan ordna tillsammans. Falukorv, ägg och vitabönor, snabbt billigt och enkelt. Hur det är med matlagningskunskaperna kan vi inte säkert veta, men två huvuden är bättre än ett. Ni behöver bara en stekpanna och en klick smör. Om inte ingredienserna finns hemma kan säkert någon adjutant eller livvakt slinka ned till Hemköp för att fixa det.

Det här är sunkhörnans egen testfrukost, visserligen skall prinsessor vara små i maten, men dubbla kvantiteten för säkerhets skull.
Som måltidsdryck rekommenderas, förutom ytterligare kranvatten, en liten tuting. Daniel lär ju ha klena njurar och kanske skall stå över men kronprinsessan kan behöva en snaps för att piggna till(kanske kan det bli en omgång till i bingen innan middag). Här föreslår Sunkhörnan en kronvodka(förstås). Ett rustikt brännvin med nygamla anor som gått från parkbänkarna till finborden via ett etikettbyte.


För att förstärka den folkliga imagen(och för att slippa laga mat vilket kan vara påfrestande vilken söndag som helst) förordar Sunkhörnan att ni, framåt eftermiddagen, slinker ned på den närmaste pizzerian. Fråga någon anställd, de vet säkert var den ligger. Om ni känner er vilsna och har beslutsångest; ta en kebabpizza och tre stora stark, en ganska normal söndagsbeställning i större delen av landet. Ni kommer att lära känna lokalbefolkningen på ett helt annat sätt och få en insikt i de bredare lagrens kultur.


Om detta skulle vara ett alltför stort steg att ta denna dag, kan ni väl ta en hämtpizza så länge, öl har ni säkert i källaren. Vänta dock inte för länge med pizzeriabesöket det kan bli en spännande upplevelse.

Eftersom sunkhörnans redaktör har bred livserfarenhet av ämnen som samlevnad, barnuppfostran, matlagning, hushållsarbete och semester kommer jag att fortsättningsvis förmedla värdefulla tips åt er ur ett folkligt perspektiv. Visserligen har de två senaste regerande drottningarna av Sverige abdikerat, men lycka till i alla fall.

Inga kommentarer: