söndag 5 juli 2009

Sunkhörnans Sommarmat


Varma sommardagar slammar köket igen. Matresterna blir återigen levande och börjar röra på sig. Flugorna flockas och slasken stinker. Man måste man försöka minimera tiden vid spisen för att ägna sig åt roligare göromål. Redaktören som är en varm anhängare av enkel(och billig) matlagning och vill tipsa om en nygammal klassiker. Snabbnudlar med korv.
1. Öppna en burk bullens pilsnerkorv.
2. Koka upp lite vatten
3. Lägg ned snabbnudlarna
4. Strö på pulvret
5. Lägg ned korvarna
Se så! En mättande måltid på några få minuter. Bör ätas direkt ur grytan för att minimera disken(se tidigare inlägg).

Om detta tycks alltför komplicerat finns andra lösningar. Inköp en burk Norrlands Pölsa. Kan förvaras i tält och husvagnar utan kylskåp. Öppna burken och pressa ut pölsan. Går att lägga direkt på smörgås eller äta med sked. Går även att värma. Genom innehållsförteckningen kan vi förvissa oss om att det är en näringsriktig rätt.
Ingredienser: Vatten, korngryn, nöttalg, svål, nöthjärta, nötlever, lök, nötkött, griskött, nötnjure, salt, potatisfiber, socker, jästextrakt. kryddor(bl.a. selleri).

Ganska intressant att de särskilt påpekar att selleri ingår bland kryddorna. Man kan undra varför.

Därmed ger sig Sunkhörnans redaktör ut på sin sedvanliga husvagns-semester. Som vanligt kommer den att innefatta tjuvfiske, dragspel och brännvin längs vägarna norrut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

husvagnssemester är ETT ord!

vodkabeat sa...

Nähä!!! Oj, då måste jag fixa ett bindes streck(förlåt kunde bara inte låta bli).

Anonym sa...

Bortom pölsaburken ser man baksidan på en Young's double chocolate stout. Det är inte ett sunköl. Är du månne en bluff?

vodkabeat sa...

Attans också, det var inte meningen att den skulle synas. Det är naturligtvis inte en sunköl utan tvärtom en dryck så dyr att det gör ont i plånboken. Men syftet var, om inte gott så i alla fall behjärtansvärt. Eftersom en mig närstående dam förvånande nog inte till fullo uppskattar min matlagning så har bjuder jag istället för kaffe och kaka till efterrätt på en alkoholstark chokladöl för att få denna något sträva madam lite mjuk och tillmötesgående. Kan rekommenderas som metod.