lördag 11 april 2015

Festlig vårlunch för en person

Efter att ha varit ute flanerat i det vackra vårvädret börjar hungern göra sig gällande. Frågan som infinner sig är den samma som figurerat som titel både på romaner och politisk litteratur: Vad bör göras?

En man i sina bästa år med spenderbyxorna på hade naturligtvis glidit in på närmaste näringsställe och hört efter vad hovmästaren rekommenderade.

Men eftersom jag vid detta tillfälle bar mina numera tämligen slitna jeans (inköpta på Myrorna för 40 kr) med endast några fåtal kronor i den med plånbok försedda bakfickan. Och eftersom redaktören (vilket denna bloggens läsare numera vet) är försedd med ett återhållsamt sinnelag när det gäller utgifter, var detta inte ett gångbart alternativ.

Nej, en händig man reder sig själv. Jag vänder kosan hemåt och  rotar  i skåpen. Se där, ett paket tortellini i kylskåpet och en burk fiskbullar i skafferiet. Grunden till en smakfull måltid.
Råvarorna exponerade på köksbänken - den tillsynes tomma buteljen innehåller fortfarande en skvätt närproducerat
 Vi piffar upp anrättningen med lite senap och svartpeppar. Som måltidsdryck väljer jag en prisbillig tysk öl (delvis av ekonomiska skäl och delvis i protest mot det småborgerliga ölnörderiet, har redaktören inköpt några flak fulöl på Stenaline)

Sjörullad fulöl är inte det sämsta
                                      
Tortellinin kokas med fördel några minuter. Häll av vattnet och häll på fiskbullarna. Tillsätt en klick senap och rör om. Krydda efter behag. En smaklig lunch, färdig på fem minuter.


Servera gärna på en tallrik. En liten aperitif förhöjer njutningen. Om jag tröttnar på att titta på det nyladdade batteriet har jag lite god litteratur som förströelse i avsaknad av bordssällskap.

Enkel men trivsam dukning - Lägg märke till att julduken nu efter två år bytts till en vårig vaxduk

En skvätt kaffe efteråt och redaktören mådde som den prins han innerst inne är och var redo att ta en välförtjänt tupplur.
Struktur och ordning i köket underlättar matlagningen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Din livsstil och dina matvanor ligger i linje med min egen. Trevligt att se!

Kao
www.kaobyterblogg.wordpress.com/

Anonym sa...

5 (fem) Durspel? Eller är det något vanligt PA också? Hohner Erica?
Är det en tolvsträngad gitarr eller nyckelharpa man skymtar på någon bild?

vodkabeat sa...

Jo, Två Hohner Erica (g/c) och (a/d) ett Hohner Corona (treradigt f/G/C) ett ryskt Garmoschka och ett vanligt gammalt femradigt. Alla köpta begagnade för en förhållandevis billig penning. Eftersom det vimlar av stränginstrument i lägenheten är jag lite osäker över vad som avses men det kan vara en auto-harpa med 36 strängar, en gammal bouzouki eller åttasträngad spansk luta. Tyvärr har jag en benägenhet att köpa på mig gammalt musikaliskt skrot i förhoppning att jag skall lära mig spela på det.....(jag när i hemlighet den orealistiska föreställningen att ett instrument skall komma till mig, kännas som en del av kroppen och liksom spela av sig själv utan att jag behöver träna....)

Swagg Man sa...

VITTNESBÖRD : EN PAKT MED DJÄVULEN
Jag gjorde pakt med djävulen och allt går bra för mig. Jag blev rika tack till templet av illuminati. Jag är mycket nöjd. Jag äter vad jag vill och dricker jag vad jag vill. Jag reser vart jag vill i världen. Jag behöver inte längre arbeta för att tjäna pengar. eftersom jag redan har tillräckligt med pengar. om du också vill göra det förbund som mig att kontakta templet på denna e-postadress: espiritualtemplo@gmail.com