måndag 11 augusti 2008

Norrländsk egenart


Denna gång har vi en riktig godbit att redovisa. En arkitektdesignad norrländsk sunkhörna. Vi ser på den varierade materialanvändningen att det har varit ett proffs i farten. Tekniska prylar, textilier, konst och städutrustning blandas med attiraljer med oklart användningsområde. Ett fint exempel på stilkänslan och egenarten i norr. Eventuellt kan man i materialvalet utläsa de skarpa kontrasterna mellan sommar och vinter, ljus och mörker, ordning och kaos. En tänkvärd installation av hög kvalité.


Ovanför sunkhörnan hänger ett traditionellt norrbottniskt takarrangemang. Ett bra exempel på spännande ljusättning. Okonventionellt men enkelt och funktionsdugligt.


Även utomhus ser man den uppfinningsrika stilkänslan regera. Vi kan gissa att man med spänning inväntar snösmältningen som långsamt låter installationen framträda.


Ignorerande expertisens åsikter och med den eleganta nonchalansen hos en genreförnyare ser vi här ett fullständigt nytt tänkande inom området trädgårdsodling. Detta är som synes ett kombinerat jordgubbs- och potatisland som kombinerar brittisk vildvuxenhet med ett nordiskt kynne. En kontemplativ odlingslott med en känsla av intensiv stillhet. Lägg även märke till den vackra piskställningen i bakgrunden. En allt ovanligare syn nu förtiden.

Inga kommentarer: